Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μήπως του κάνει πλάκα;


Το μαρτύριο της σταγόνας φαίνεται ότι κάνει ο Καραμανλής στον Σαμαρά. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι ένα πολιτικό πρόσωπο ή δημοσιογράφος που είδε και συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή δίνει μια συνέντευξη και λέει τι του είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ρίχνοντας και μια ρουκέτα για τα εσωκομματικά της νέας ΝΔ, που κάνει τον πρόεδρο Αντώνη να χάνει τον ύπνο του και κατά την  προσφιλή του πρακτική να… κοιτάζει το ταβάνι!!!
Τελευταία ρουκέτα τα όσα είπε ο πρώην Δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης στη Realnews, στην οποία έδωσε συνέντευξη. Αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ο Καραμανλής δεν του άνοιξε την καρδιά του για το τι σκέφτεται, αλλά του είπε μόνο: «Θυμήσου, είμαι μόνο 55 χρόνων».
Να καταλάβω. Ήθελε να του πει κι άλλα;  Όποιος γνωρίζει την καραμανλική συλλογιστική και στρατηγική, ο πρώην πρωθυπουργός του είπε πολλά.  Έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι η Σφίγγα της Αιγύπτου είναι πιο ομιλητική από τον Κώστα Καραμανλή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δηλαδή τι περιμένουν κάποιοι από τον Καραμανλή να κάνει κατάληψη του παλαιού κτιρίου της Ρηγίλλης, να αφήσει γένια και να ζωστεί με φυσεκλίκια και να βγει στο μπαλκόνι ανακράζοντας «στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα…»;
Σε αυτές τις περιπτώσεις στην πολιτική αν θες να καταλάβεις, καταλαβαίνεις πολλά. Αρκεί μια λέξη. Αρκεί ένα νεύμα. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι να θες κι εσύ να καταλάβεις. Αλλά και για να θες να  καταλάβεις υπάρχουν και πάλι προϋποθέσεις. Πρέπει να έχει νου στην κεφαλή και περιεχόμενο στα παντελόνια σου. Και από ό,τι φαίνεται το στελεχικό δυναμικό της ΝΝΔ-Δ21 και ιδιαίτερα οι βουλευτές σκέπτονται με την… έδρα τους. Άλλωστε είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.
Μέχρι πάντως να συνειδητοποιήσουν οι βουλευτές της ΝΝΔ-Δ21 ότι ο λαός τους εξέλεξε για να έχουν λόγο, για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα της πατρίδας και όχι για να μετατραπούν σε ακολούθους και παπαγάλους του κάθε εξωθεσμικού Φαήλου, ας μείνουν με την απορία αν κάθε φορά που διαρρέει κάτι από το περιβάλλον του Καραμανλή, αν ο πρώην πρωθυπουργός κινείται βάση κάποιου σχεδίου ή απλώς κάνει πλάκα στον πρόεδρο Αντώνη.
Γιατί μη ξεχνάτε κι αυτό. Ότι ο Καραμανλής ήταν πάντα χορατατζής…

Χ.Ψ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου