Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:«ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΟΥΦΤΑΛΑ....»


Σας είχα πει φίλοι και φίλες ότι θα ξανακάνω αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι πράγματα και θάματα για τον πρόεδρο Αντώνη...

Ήρθε η ώρα να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να θυμηθούμε τι άποψη είχε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για τον κ. Σαμαρά και τι άποψη είχε – και προφανώς διατηρεί ακόμα – ο πρόεδρος της ΝΝΔ για τον Μακεδόνα ιδρυτή της παράταξης...


ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ 12Ο ΤΟΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΩΣ ΥΠΕΞ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ:
«Ο κ. Σαμαράς, από την άλλη πλευρά, εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητος, η οποία ταχέως έφερε τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα, επί υπουργίας Σαμαρά, σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεών μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονές μας.

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΟ 1997, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ...ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ...ΕΦΡΙΞΕ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΑΝΕ:
«Είναι εξωφρενικό, ο κ. Καραμανλής να εμφανίζεται σήμερα, από τη μια μεριά, άκαμπτος υπερασπιστής του ονόματος και, από την άλλη, τιμητής του τότε υπουργού των Εξωτερικών, που με συνέπεια ακολουθούσε τη γραμμή αυτή. Και είναι εξίσου εξωφρενικό, ο κ. Καραμανλής να ευλογεί την πολιτική της ανυποχώρητης στάσης που αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγώναπαιτώντας ταυτόχρονα [ο Κωνσνταντίνος Καραμανλής] την απομάκρυνση Σαμαράπου ήταν ο αρχιτέκτων της πολιτικής αυτής. Είναι, επομένως, φανερό, συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, ότι ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ξέφυγε από τη συμπεριφορά των υπολοίπων ηγετών. Δηλαδή να εμφανίζεται στο λαό –για τον φόβο της Ιστορίας– ανυποχώρητος στο όνομα, αλλά στην ουσία να μην πιστεύει εξίσου ανυποχώρητα όσα τάχα υπερασπιζόταν. Χρωστάει, λοιπόν, έναντι της ιστορικής αλήθειας μιαν απάντηση ο κ. Καραμανλής: Αν δεν πίστεψε ποτέ την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, τότε γιατί την υιοθέτησε προς τα έξω και μάλιστα μέχρι δακρύων; Αν, όμως, την πίστεψε πραγματικά, τότε γιατί συνέβαλε αποφασιστικά στην αποπομπή Σαμαρά;»

Δηλαδή με λίγα λόγια ο κ. Σαμαράς τόλμησε να υπονοήσει ότι ήταν «κροκοδείλια» τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και να αμφισβητήσει τις προθέσεις του για επίλυση του προβλήματος με κριτήριο το εθνικό συμφέρον...
Στην ίδια ανακοίνωση δε, χαρακτήριζε τον Πέτρο Μολυβιάτη (γραμματέας Προέδρου της Δημοκρατίας επί προεδρίας Καραμανλή), άνθρωπο έντονου παρασκηνίου τον οποίο ποτέ δεν εμπιστεύτηκε...!!!

Όταν μάλιστα ίδρυσε την ΠΟΛ.ΑΝ στον περίγυρό του – και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που τον είχαν ακούσει με τα αυτιά τους – έλεγε:

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει την υπέρβασή της. Να ξεφύγει από το παρελθόν. Πλέον δεν μπορούν να δώσουν τίποτα στον τόπο χούφταλα όπως ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης»

Ενδεικτικές της «ποιότητας» του κ. Σαμαρά είναι και οι επιστολές που είχε στείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή ως υπουργός Εξωτερικών για το Σκοπιανό. Εκεί τολμούσε και έβαζε χρονικά τελεσίγραφα στον εθνάρχη, πρόσβαλε ως μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον τότε πρωθυπουργό και έκανε συστάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...Αντίστοιχα ή μάλλον περισσότερο προκλητικός ήταν και στις επιστολές που είχε επίσης ανταλλάξει τότε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...

ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗ ΝΔ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.


ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ 
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....ΝΤΡΟΠΗ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η νίκη στις 29 Νοεμβρίου αποτελεί προσωπική δικαίωση. Για το ’93 δικαιώθηκα»

Του Γαλάζιου Καρχαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου