Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Άκουσα πως...
Εκτός ελέγχου είναι οι τιμές στα καύσιμα. Μαζί με τον «χιονιά» νέο ράλι της τιμής. Αύξηση 15 λεπτών μέσα σε μία μέρα στην αμόλυβδη. Σε απόγνωση πλέον οι καταναλωτές που πληρώνουν χρυσάφι λίγα λίτρα βενζίνη.

Η ξέφρενη κούρσα των καυσίμων συνεχίζεται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στην περιφέρεια. Ξεπέρασε το 1,7 ευρώ η αμόλυβδη στο Βόλο, ενώ ανάλογες μεγάλες αυξήσεις σημειώνονται και στο πετρέλαιο θέρμανσης, που μέσα στο Βόλο διατίθεται από χθες στα 0,899 ευρώ.
Οι τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας διαφοροποιούνται από μέρα σε μέρα, ενώ αυξάνονται οι καταναλωτές που πλέον προμηθεύονται ελάχιστα λίτρα μόνο και μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις. Ξαναέκαναν την εμφάνισή τους και τα μπιτόνια, με αρκετούς να εφοδιάζουν τις δεξαμενές με μικρότερες και των 300 λίτρων ποσότητες πετρελαίου για να εξασφαλίσουν τη θέρμανση της ημέρας εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι καταναλωτές δικαίως βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού και για τις πιο κοντινές πλέον αποστάσεις υποχρεώνονται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Σύμφωνα με τους χθεσινούς πίνακες του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Οικονομικών στη Μαγνησία η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν από 1,637 ευρώ μέχρι 1,757 ευρώ, με μέσο όρο τιμής τα 1,666 ευρώ. Στο Βόλο η αμόλυβδη ξεκινούσε από 1,639 ευρώ μέχρι 1,707, ενώ στη Νέα Ιωνία αντίστοιχα η αμόλυβδη πωλούνταν από 1,598 ευρώ μέχρι 1,688 ευρώ. Στην υπόλοιπη Μαγνησία η τιμή κυμαινόταν από 1,649 στον Αλμυρό, μέχρι 1,659 ευρώ στο Στεφανοβίκειο και στα Καλά Νερά και 1,668 ευρώ στη Νέα Αγχίαλο.
Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι τιμές του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ως εξής: Στο Βόλο από 0,850 ευρώ μέχρι 0,899 ευρώ. Στην σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών χθες δεν είχε γίνει καμία ανάρτηση όσον αφορά στις τιμές σε αμόλυβδη και πετρέλαιο θέρμανσης για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
«Οι ενδεικτικές τιμές δεν είναι δεσμευτικές για τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα η πραγματική τιμή των καυσίμων στο πρατήριο να είναι πολύ πιο πάνω από τις τιμές που ανακοινώνει το υπουργείο» παρατηρεί ο πρόεδρος των πρατηριούχων της Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές, που ωστόσο παραδέχεται ότι οι διαμαρτυρίες των πελατών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού πλέον το καύσιμο τείνει να μετατραπεί σε «υγρό πολυτελείας». Οι πρατηριούχοι ωστόσο επιρρίπτουν τις ευθύνες στις εταιρίες πετρελαιοειδών, γι’ αυτό και όπως τονίζουν επιβάλλεται πλέον να μειωθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης ώστε το κόστος και του αυξημένου φόρου να μην επιβαρύνει τον πελάτη.



Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου