Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στη ΝΔ παίρνουν το όπλο τους

Σε μια νέα φάση εσωστρέφειας οδηγείται η Νέα Δημοκρατία αφού από τη μια μεριά οι «Σαμαρικοί» και από την άλλη «καραμανλικοί» και «φιλελεύθεροι» διαφωνούν πλέον δημόσια για την δημοσιονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια, όπως λένε οι επικριτές του, να αποκτήσει ένα λαϊκό προφίλ επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες τη Νέα Ιωνία, συνομίλησε με απλούς ανθρώπους και μίλησε για αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.
Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να δυσαρεστεί τους λεγόμενους «πραγματιστές» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θεωρούν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιστρέψει στην εξουσία μόνο με μια υπεύθυνη πολιτική, που δεν θα υποκύπτει στο λαϊκισμό. Θεωρούν ότι αν η Νέα Δημοκρατία αρχίσει τις υποσχέσεις θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Παπανδρέου, που ήρθε στην εξουσία με ένα πρόγραμμα παροχών και τελικά αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτική και να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.
Ήδη ο Κωστής Χατζηδάκης πριν από λίγες μέρες διαφοροποιήθηκε από αυτήν την πολιτική και άλλα στελέχη της νεότερης γενιάς ιδιωτικώς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα μιας τυφλά αντιμνημονιακής πολιτικής. Ενδεικτικό της λογικής αυτής είναι οι δηλώσεις του σαμαρικού βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει πίσω όσα προνόμια έκοψε το ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια λογική κινείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πιέζει για επιθετικές αποκρατικοποιήσεις οι οποίες επιταχύνουν τη διαδικασία αντιμετώπισης της ύφεσης.
Το ερώτημα ειναι αν η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τις αντιθέσεις αυτές δημιουργικά ή αν μια νέα εσωστρέφεια θα την οδηγήσει σε αναταράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου